Foto: Grad Novi Sad
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisustvovao je otvaranju izložbe fotografija „Pozitivna strana grada”, u Kulturnoj stanici „Barka”. Izložene fotografije odabrane su na konkursu portala „Gradske info”, a tom prilikom autorima najuspešnijih radova dodeljene su nagrade.

Pozdravljajući prisutne zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac se zahvalio učesnicima, kao i organizatorima konkursa portalu „Gradske info” koji pored toga što informiše građane, realizacijom ove i sličnih aktivnosti, pokazuje da ima širi aspekt uticaja na naše društvo.

– Fotografije koje imamo priliku da vidimo večeras, govore o ljubavi i privrženosti Novom Sadu. Naš grad oduvek je inspirisao mnogobrojne umetnike i baš posredstvom njihovih dela mnogi su zavoleli Novi Sad i poželeli da ga posete. Polako se približavamo kraju godine u kojoj nosimo titulu Evropske prestonice kulture i ne možemo, a da ne budemo ponosni na ostvarene rezultate. Pozicionirali smo kulturu na važno mesto koje joj pripada ulažući kako u programske, tako i u infrastrukturne projekte koji nam ostaju kao trajni legat za sve buduće aktivnosti u ovoj oblasti. Otvaranjem kulturnih stanica širom grada, uspeli smo da decentralizujemo kulturu u Novom Sadu. Da se ovakvi događaji ne odigravaju samo u centru, već i na Klisi, Bukovcu, Rumenki i drugim delovima grada.- izjavio je Igor Crnobarac.

U ulozi stručnog žirija našli su se član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, mr Sibila Petenji Arbutina, profesor Dragan Jablanov, Ankica Mićašević i Ognjana Starović. Oni su kao najbolju izabrali fotografiju Marije Konjik iz Novog Sada.

Izložba „Pozitivna strana grada” traje do ponedeljka, 28. novembra, u KS „Barka”, na Slanoj Bari.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments