Otvorena manifestacija “Dan dobavljača 2018”

       

Svečano otvaranje manifestacije “Dan dobavljača” upriličeno je danas, 27. novembra, u 10 časova, u kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.

“Dan dobavljača” je manifestacija u organizaciji Pokrajinske vlade i Razvojne agencije Vojvodine sa ciljem da se povežu domaći i strani privrednici i podstaknu na saradnju  i povezivanje u dobavljačkom lancu stranih kompanija koje posluju na teritoriji AP Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas na otvaranju manifestacije, da je povezivanje i saradnja privrednika, uz podršku javnog sektora, put koji sigurno vodi ka ekonomskom napretku.

“Zadatak nas iz javnog sektora jeste da donošenjem odgovarajuće regulative, stvaramo ambijent za dobro poslovanje, i istovremeno, kreiramo mere podsticaja i subvencionisanja privrede. To smo u AP Vojvodini, u protekle dve i po godine intenzivno činili, kroz subvencionisanje nabavke opreme i novih radnih mesta“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je naglasio i da je neophodno da se pronalaze novi načini i modeli da se pomogne privredi, te da je upravo jedan od tih modela i manifestacija “Dan dobavljača“.

“Stvaranje mogućnosti za direktan kontakt i povezivanje malih i srednjih kompanija sa velikim kompanijama i izvoznicima, s jedne strane doprinosi nivou rasta proizvodnje kod nas, a sa druge strane je veoma važno za podsticaj proizvodnje koja je izvozno orijentisana, iz koje se ostvaruju značajni devizni prilivi“, naglasio je Đorđe Milićević.

Direktor RAV-a Nikola Žeželj istakao je da je važno da se pomogne domaćim preduzećima da se uključe u lance dobavljača velikih kompanija. To će, kako je naveo, doprineti njihovom rastu, ali i uticati na povećanje izvoza Srbije i AP Vojvodine.

Manifestacija je ovoga puta posvećena automotiv sektoru i okupila je oko 90 kompanija iz Srbije, BiH, Velike Britanije, Danske, Italije, Francuske, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Švedske.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments