Peta dečja manifestacija „BIG uskršnje čarolije“, otvorena je juče, 4. aprila, u 18  časova na centralnom platou u prizemlju tržnog centra BIG, a trajaće do subote, 7. aprila.

Manifestaciju su otvorili direktorka Dečjeg kulturnog centra Novog Sada Severina Prostran Miletić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović. Nakon otvaranja usledili su nastupi malih glumaca DKCNS, hora „Čarobne frulice“, pevača iz „Kulturnog skloništa“ i centra „Muzika“, plesni spektaklima članova studija „City Dance“, „Zumba Fusion“ i kluba ritmičke gimnastike „Ritmika“.

”Tradicija postoji da bi se poštovala i negovala, pa tako i ovu, jubilarnu petu po redu manifestaciju „BIG uskršnje čarolije“, s punim pravom možemo svrstati u tradicionalni novosadski preduskršnji događaj za pamćenje. Sve do 7. aprila, zahvaljujući organizatoru manifestacije Dečijem kulturnom centru Novog Sada, naše najmlađe sugrađane očekuju tri dana programskog šarenila, kreativno-edukativne radionice, muzika, gluma i zabava, ne bi li im se jedan od najlepših i najsvetlijih hrišćanskih praznika dočarao i približio na najlepši mogući način”, rekao je sinoć na otvaranju Aleksandar Petrović.

Na otvaranju festivala građani su mogli da posete Bazar uskršnjih radionica Galerije Matice srpske, Muzeja Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Gradske biblioteke, Dečjeg centra „Uča“, škole jezika „Brightnes“, Centra za mentalnu aritmetiku „Kefalo“, ZOC „Adžija“, Play centra i Dečjeg kulturnog centra Novog Sada.

Današnji program (četvrtak 5. april), počinje u 18 časova. Nastupaju dečji horovi iz Novog Sada „Đurine notice“ i „Čenejci“, plesači baletskog Studija 5 i sekcija modernog plesa „Partizan 2“. Posle toga, za posetioce je organizovana likovna radionica „Imaginarijum Belog zeca“, a potom slede „Uskršnje igre“, odnosno takmičenje u različitim veštinama.

Poslednji dan manifestacije, subotu 7. april, obeležiće pozorišna predstava „Pobuna lutaka“ od 11 sati. Zatim  nastupaju Iskrice ljubavi i Munje lepog ponašanja koje će predstaviti „Muzički bonton“, a potom će na scenu izaći i deca iz PU „Dreamland“ sa nastupom „Tačka, tačka, tačkica…“.

Od podneva slede kreativno-edukativne radionice Muzeja Vojvodine „Uskršnje jutro“ u okviru koje će deca pričati o tome koliko poznaju Uskrs, a onda i kreativna radionica DKCNS „Čarobno BIG jaje” na kojoj  će deca različitim tehnikama oslikavati jaja. Za sve učesnike biće organizovan i izbor za najmaštovitije i najjače jaje. Uskršnje druženje biće završeno „Potragom za zlatnim jajetom“.

Svi programi festivala „BIG uskršnje čarolije“ potpuno su besplatni za sve učesnike i nije potrebna prijava za učešće na radionicama. Programi će se održavati u prizemlju Tržnog centra „BIG“.

Dečji festival „Uskršnje čarolije“ organizuje Dečji kulturni centar Novog Sada pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku tržnog centra „BIG“.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments