Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih sadržaja za decu, tokom zimskog raspusta, biće realizovano na preko 20 lokacija u gradu.

Tokom otvaranja manifestacije u holu Pozorišta mladih održan je bazar kreativnih radionica na kojem se predstavilo preko 20 institucija i organizacija koje učestvuju u ovogodišnjem bogatom programu.

Decu, uzrasta od 4 do 14 godina, u Novom Sadu očekuje 10 dana programskog šarenila pod sloganom ”Moja mala otključana planeta”, odnosno performansi, naučne, jezičke umetničke, muzičke i sportske radionice, filmske projekcije, aktivnosti u muzejskim i galerijskim prostorima gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima. Takođe najmlađi će imati priliku da se bave programiranjem, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda.

Kako je naglasila predstavnica ”Novosadskih dečijih zimzarija” Lea Radlovački, ideja Manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na učenje kroz igru i istraživanje u različitim oblastima umetnosti, sporta i nauke.

”Novosadsk dečije zimzarije” trajaće do 5. januara 2018. godine.

 

Foto: www.novisad.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments