Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na Bulevaru Patrijarha Pavla otvoreno je novo igralište, koje nosi ime po poznatom liku iz dečje knjige Pipi Dugoj Čarapi.

Nakon što je prošle godine otvoren dečji kutak u biblioteci u Šangaju, koji je potpomogla švedska kompanija IKEA, ovog proleća realizovano je i igralište.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Švedske Janom Lundinom u Gradskoj kući, povodom otvaranja igrališta.

Ambasador Švedske; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo ne predstavlja samo značaj u investicionom smislu, već i u onom sociološkom. Odnos sa švedskom ambasadom prema našem gradu, našoj deci je kontinuiran. Obeležavajući gotovo bajkovitu priču o Pipi imamo krunu kroz dečje igralište koje je finansirano od strane ambasade Švedske i 11 kompanija koje posluju u Srbiji-rekao je gradonačelnik.

Vučević se ovom prilikom zahvalio kompanijama i ambasadoru.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Uživam u Novom Sadu kao šahista i kao turista. Otvoreno igralište je poklon Novom Sadu od švedskih kompanija koje posluju ovde. Sprave na igralištu su prilagođene i deci sa posebnim potrebama, Pipi bi se radovala da to čuje. Pipi je simbol deteta koje čuva sebe i druge, ona je vrlo jaka-izjavio je ambasador Švedske.

Prošle godine obeleženo je 75 godina od rođenja Pipi Duge Čarape, koja je prevedena na 66 jezika.

nsuzivo.rs

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica
31/05/2021 14:39

Vec postojece igraliste, pocupali cetiri sprave, doneli dve. Uklonoli sljunak. I kao imamo igraliste. Sad deca cekaju u redu za spravu. Pa malo mozga ukljuciti. Sramota!!! Daj malo ukljucite lokalnun zajednicu u ovakve akcije. Oteraste i ovo malo dece iz parkova.

Sandra
31/05/2021 17:05

I stvarno je vreme da Adice koje ima 20 000 stanovnika dobije igraliste koje ce da lici na pravo igraliste za decu a ne na Bronx, ili da pesacimo po 3 km do bulevara P. Pavla da bi se deca igrala na normalnom igralistu. Toliko livada praznih da moze da se napravi jedno normalno igraliste. Sramota za grad KULTURE i mesnu zajednicu Adice da nista ne radi za svoje stanovnike.

No name
01/06/2021 08:47

Hvala Vam sto mislite na Švedsku a ne na decu Ns-a!
Igraliste bez šljunka i tobogana nije igraliste.

Jovanka
01/06/2021 12:33

Kad ce gradonacelnik se potruditi da i deca na Adicama dobiju parkice

Andjelka
01/06/2021 14:32

Na novom decijem igralistu koje je svecano otvoreno pre dve nedelje , jos uvek stoji natpis Strogo zabranjeno penjanje…..ko je ovde lud