Novi rekonstruisani objekat Gerontološkog centra “Novi Sad“, Prihvatilište za stara i odrasla lica otvoren je danas, 21. avgusta u Futogu.

Za adaptaciju i saniranje ovog objekta Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad izdvojili su 120 miliona dinara.

Ovom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je i rekonstrukciju stare zgrade Gerontološkog centra u Futogu za koju je Pokrajinska vlada već izdvijila 39 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je socijalno odgovorna politika Grada Novog Sada jedan je od prioriteta i to je bio razlog da se zajedno sa Pokrajinskom vladom realizuju investicije ulaganja u budućnost građana, kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

Otvaranju Prihvatilišta prisustvovali su pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić i direktorica Gerontološkog centra Slavica Škrbić.

“Smatram da ćemo na ovaj način, znatno unaprediti uslugu smeštaja u Prihvatilištu i uspešno smanjiti rizik od beskućništva, jer možemo da odgovorimo na mnogo veći broj potreba na teritoriji grada Novog Sada, a i šire”, izjavila je Slavica Škrbić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments