FOTO: RADE PRELIĆ / TANJUG
S obzirom da broj zaraženih u poslednjih nekoliko dana prelazi i brojku od 4000 dnevno, iz Ministarstva zdravlja otkrili su mere koje su izvesne da u narednom periodu budu na snazi.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek otkrio za „Blic“ u kom smeru razmišlja Krizni štab i da li će biti novih mera, s obzirom na to da su najave lekara da će i naredne dve do tri nedelje porasti broj zaraženih. Kako kaže, već je poprilično izvesno uvođenje kovid propusnica i redukcija broja ljudi na okupljanjima.

– Prošle godine smo se protiv korone borili epidemiološkim merama, a ove godine imamo najjače oružje koje postoji u svetu protiv zaraznih bolesti, a to je vakcina. Prošle godine morali smo da potežemo za jačim i represivnijim merama, ove godine bi trebalo da budemo vakcinisani. Da smo nastavili onako dobro kao na početku, mi bismo do sada završili sa koronom – objašnjava državni sekretar.

Kako je dodao, u naredne dve, tri nedelje, očekuje se najjači udar delta soja korona virusa. Ocenio je da će nažalost taj udar biti mnogo jači nego što smo očekivali i ne isključuje mere koje se neće svideti građanima u smislu manjeg okupljanja, ograničavanja rada ugostiteljskih objekata i noćnih klubova.

nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
07/09/2021 19:27

Kovid propusnice?
I to da vidimo.

Nina
07/09/2021 21:46

Sta su vam covid propusnice?
Jel neko obilježje,ma nemojte,molim vas.