OVO JE KONAČNA LISTA 380 BRUCOŠA KOJI SU DOBILI DOM – Danas počinje konkurs za studente iz osetljivih društvenih grupa

Foto: NSEPK /Jelena Ivanovic

Završen je konkurs za smeštaj brucoša u studentskim domovima u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu i počinje konkurs za studente prve godine iz osetljivih drušvenih grupa. Na osnovu konačne rang liste, koja je objavljena danas, na oglasnoj tabli i sajtu Studentskog centra „Novi Sad“, od 30. septembra do 11. oktobra u 10 studentskih domova, useliće se 380 brucoša sa 16 fakulteta i visokih škola. U Novom Sadu je primljeno 326, Zrenjaninu 43, a u Somboru 21 brucoš.

Od ukupno 1.010 kandidata, kriterijume za dobijanje dom ispunilo je 13 brucoša Akademije umetnosti, 11 Ekonomskog fakultata, 10 DIF-a, 123 Fakulteta tehničkih nauka, 35 Filozofskog, 42 Medicinskog, 28 Poljoprivrednog, 27 PMF-a, 10 Pravnog, 11 Tehnološko fakulteta. Zatim 8 brucoša Visoke tehničke škole, 6 Visoke poslovne škole, dvoje sa Škole za vaspitače, 37 sa Tehničkog fakulteta i 6 sa Visoke tehničke škole u Zrenjaninu i 21 student prve godine Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na smeštaj, a smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, radi ponovnog rangiranja u okviru posebne duštvene grupe u roku od osam dana od dana objavljivanja Konačne rang liste. Obrazac zahteva se preuzima i predaje u Službi smeštaja SC „Novi Sad“. Za smeštaj studenata  iz osetljivih društvenih grupa opredeljeno je do 10 odsto smeštajnih kapaciteta. Konkurs za studente osetljivih društvenih grupa predviđa olakšane kriterijume i procedure.

Konkurs za studente starijih godina iz društveno osetljivih grupa biće otvoren po okončanju redovnog konkursa za smeštaj za studente starijih godina, koji traje od 15. septembra do 31. oktobra. Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.

– U toku su radovi na rekonstrukciji studentskog doma „dr Zoran Đinđić“ u Somboru, a očekuje se da uskoro počnu radovi u još pet domova u Novom Sadu, „Slobodan Bajić“, „Veljko Vlahović“, „Živojin Ćulum“, „Nikola Tesla“, „Car Lazar“. Letos je završeno krečenje Velike menze i doma „Feješ Klara“. U međuvremenu su popravljena sva oštećenja koju su studentski domovi pretrpeli u olujama 19. i 21. jula – kaže direktor Studentskog centra „Novi Sad“ Zoran Martinović.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti