Foto: Grad Novi Sad
Jubilarni 10. multidisciplinarni kongres sa međunarodnim učešćem ”Ishrana budućnosti” otvoren je danas u Amfitetatru SPENS-a. Kongres će biti održan i sutra 10. oktobra. 

Kongres organizuje Društvo za populacionu politiku ”BREG”, a prisutnima na otvaranju obratili su se predstavnica organizatora Ivana Vujasin i počasni član Kongresa za 2021. godinu dr Lazar Trifunović. Kako je rečeno, „Ishrana budućnosti“ nije zasnovana samo na zdravom obroku čoveka, već se odnosi na svaki segment koji je neophodan za kvalitetan život, što podrazumeva zdrave misli, emocije i navike.

Otvaranju Kongresa prisustvovao je i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je ocenio da zdrav način života podrazumeva i kulturu, te da je veoma važno celovito sagledavanje čoveka i njegovog stila življenja.

– Kakvo će društvo biti, zavisi od svakog od nas pojedinačno. Jedina istinska i trajna promena je ona koja se dogodi u svesti pojedinca, i odatle onda mogu da krenu promene na širem planu. Kultura i postoji da bi oplemenila čovekov život, da bi se skrenula pažnja na važnost nematerijalnog, na brojne moguće uglove i slojeve u poimanju pojava koje bitno utiču na život. Danas treba da delujemo tako da generacijama koje dolaze ostavimo bolji svet u kojem će humanističke vrednosti biti u fokusu. Ishrana duše i i ishrana tela su međusobno tesno povezane, a kultura, najuopštenije posmatrano, zadire u oba ta polja. Drago mi je da je Novi Sad domaćin Kongresu koji se bavi zdravim životom na multidisciplinaran način, i što će biti prilika za razmenu ideja i iskustava različitih stručnjaka koji teže istom cilju. Grad će uvek podržati ovakve inicijative – istakao je Dalibor Rožić.

Ove godine organizatorima je pristigao 171 rad, s tim da je, prema odluci upravnog i naučnog odbora, 77 radova pronašlo svoje mesto u Zborniku, koji se objavljuje u tiražu od 10000 primeraka.

Prema rečima organizatora, iz godine u godinu, sve je veći broj posetilaca Kongresa koji zajedno prolaze kroz procese pozitivnih promena, doprinoseći na taj način kvalitetnijem i boljem životu i društvu u celini.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments