Penzioneri iz Futoga, Begeča i Veternika, posetili su Hram Svetog Save na Vračaru. Pre obilaska najveće pravoslavne bogomolje u ovom delu Evrope, 65 penzionera iz tri novosadska prigradska naselja posetilo je manastir Tumane i Srebrno jezero.

Predsednik mesne ogranizacije penzionera ,,Car Lazar” iz Futoga i član Upravnog odbora Udruženja penzionera Grada Novog Sada Milutin Braco Vukas kaže da su futoški penzioneri vrlo aktivni.

Na Zlatiboru je po pet dana boravilo oko 200, a u Soko Banji oko 150 penzionera

DRUŽENJE UZ PAPRIKAŠ

– Što se tiče jednodelnih izleta planiramo obilazak banje Junaković, etno selo Stanišić u Republici Srpskoj, obilazak Palića, kao i dvodelni izlet obilazak hidrocentrale Perućac, Zaovino jezero, Šarganska osmica, Drvengrad. Osim obilazaka penzioneri iz Futoga znaju sebi da ulepšaju dan odlaskom na Čerevićku skelu, gde se okupljamo, kuvamo paprikaš, a naše lepše polovine su zadužene za sremanje domaćih pita – kaže Vukas za NS uživo.

Planiraju da posete banju Junaković, etno selo Stanišić u Republici Srpskoj, Palić, Perućac, Zaovino jezero, Šargansku osmica, Drvengrad

Tokom trajanja pandemije, u skladu s merama, odlazili su u malim grupama na Zlatibor i Soko Banju.

– Na Zlatiboru je po pet dana boravilo oko 200, a u Soko Banji oko 150 penzionera. Na putovanjima i druženjima strogo poštujemo preporučene mere – kaže Vukas.

Z. Topić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments