Foto: Pixabay.com
Telefonske prevare koje su u poslednje vreme i vise nego česte, upozorenje je koje je upućeno penzionerima iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). Kako naglašavaju, prodavci se lažno predstavljaju kao radnici PIO fonda, gde se penzionerima nudi mogućnost kupovine raznih proizvoda na više mesečnih rata.

PIO fond se u saopštenju za javnost ogradio da oni nemaju nikakve veze sa ovakvom vrstom komunikacije sa korisnicima i ovakvim akcijama.

– Fond PIO obavešten je da su iznova aktivne prevare penzionera kojima se zloupotrebljavaju ime i ugled Fonda. Na meti su uglavnom, kao i do sada, starija lica kojima se, na više mesečnih rata, nude razni proizvodi (masažeri, pomagala, magnetne prostirke, suplementi …) gde se Fond PIO navodi kao prodavac istih ili čak i kao poklonodavac. Skrećemo pažnju da Fond PIO ne komunicira sa građanima na ovaj način, da ne poklanja i ne prodaje ni usluge ni proizvode, te molimo građane da ove aktivnosti prijave MUP-u Srbije- napominju u saopštenju.

Stručnjaci apeluju da se proizvodi kupuju u ovlašćenim prodajnim objektima, a ukoliko je došlo do kupovine van poslovnih prostorija, oni imaju zakonsko pravo da taj proizvod vrate u roku od 14 dana. 
Ukoliko pak dođe do prevare, trgovci za nezakonito poslovanje mogu dobiti kaznu i do 2 miliona dinara, a stručnjaci apeluju da svi građani koji smatraju da su prevareni, svoj slučaj prijave inspekciji rada ili policiji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments