Foto: pixabay.com

Studentima sa invaliditetom na raspolaganju su servisi podrške, asistivne tehnologije i prilagođeno radno okruženje na Univerzitetu u Novom Sadu.

Detaljnije informacije o personalnoj asistenciji i o drugim servisima podrške studenti s invaliditetom mogu dobiti radnim danima od 7 i 30 do 15 i 30 časova, posetom Centra za informisanje i odnose sa javnošću na adresi: Univerzitet u Novom Sadu, Bulevar cara Lazara 5, telefonom na brojeve 064/ 813-8787 i 021/485-2048 ili mejlom: stefan.savic@uns.ac.rs.

Takođe, studenti s invaliditetom sa prebivalištem u Novom Sadu kojima je potrebna usluga personalne asistencije mogu da se jave lično u kancelariju Centra Živeti uspravno, na adresi Jevrejska 20, ili telefonom na broj 021/424-291, radnim danom od 10 do 16 časova, lično od 12 do 15 časova, ili mejlom office@czuns.org do 30. decembra.

Univerzitet u Novom Sadu aktivno radi na uspostavljanju saradnje i umrežavanju aktera pružalaca podrške za studente s invaliditetom. Kao rezultat dobre saradnje između Univerziteta u Novom Sadu i organizacije Centar Živeti uspravno, od nove školske godine studenti s invaliditetom koji imaju mesto prebivališta u Novom Sadu, moći će da koriste profesionalnu personalnu asistenciju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments