Cvetna pijaca, peta po redu ovog proleća, održaće se u petak i subotu, 11. i 12. maja, na platou ispred SPENSa.

Na “Cvetnoj pijaci” svoje proizvode će građanima i posetiocima Novog Sada predstaviti oko 65 proizvođača cveća i sadnica i 10 proizvođača meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Organizator ’’Cvetne pijace’’ je Pokret gorana Novog Sada. Kako kažu u toj organizaciji, njihovi izlagači se trude da sugrađanima predstave nove vrste biljaka, kao i da se po povoljnim cenama na tezgama izlagača nađe veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca. Kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke građani mogu dobiti od izlagača.

’’Vreme je sve lepše i svaki put privlači Novosađane da nas posete da bi odabrali cveće za uređenje vrtova, balkona i dvorišta. Na cvetnoj pijaci se može pronaći raznovrsno sezonsko cveće, sadnice, kaktusi, začinsko bilje, listopadno drveće ali i oprema za hortikulturu. Nakon predaha od kupovine cveća, najbolje je svratiti i kupiti nešto slatko ili nešto zdravo’’, kažu organizatori.

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments