Foto: The Walrus

Dušanu Murgaškom (61), zvanom Pikaso, iz Novog Sada, osuđivanom nasilniku i silovatelju danas je u Višem sudu u Novom Sadu izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora zbog ubistva u pokušaju servirke u Kliničkom centru Vojvodine, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti.

PROČITAJTE: SILOVATELJ PIKASO OPET NAPAO: Nožem pokušao da ubije radnicu kliničkog centra

“Murgaški je kriv za sva tri krivična dela. Za krivično delo ubistvo u pokušaju osuđen je na 12 godina, za nanošenje teških telesnih povreda 3 godine i za ugrožavanje sigurnosti 6 meseci. Izričem mu jedinstvenu kaznu u trajanju od 15 godina zatvora. Imajući u vidu da je više puta osuđivan i da je veći deo svog života proveo u zatvoru, a da ni par meseci nije prošlo od poslednjeg izlaska do ponavljanja krivičnih dela u razmaku od samo jednog dana, Murgaškom se produžava pritvor, sve do upućivanja na izdržavanje kazne”, obrazložio je predsedavajući sudija novosadskog Višeg suda, Vidoje Mitrić.

Murgaški je, podsetimo, najpoznatiji novosadski robijaš, koji je u zatvoru sa svojih 61 godinu života, proveo ukupno 38 godina, od kojih i za krivična dela silovanja.

Izvor: Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments