Foto: Polygon
Ako pitate pirate – premijera The Witcher sezone dva već je održana.

 

Gotovo nedelju dana pred emitovanje sezone 2 serije The Witcher, koja je zakazana za 17. decembar, na internetu su se pojavile prve kopije nekoliko uvodnih epizoda.

Iako u početku niko nije verovao da se radi o pravoj stvari i da neki zli ljudi pokušavaju da prevare lakoverne korisnike – sve je istina, to su zaista The Witcher epizode nove sezone.

Netflix je uložio ogromna sredstva da se serija snimi, posebno u neljudskim uslovima pandemije, a gledaoci su morali da čekaju dve godine na njeno prikazivanje, da bi pirati to sve negirali jednim pritiskom na Enter i objavljivanjem serije na internetu.

Na internet su procurele cele epizode, takozvani screener copy, namenjen posebnim gledaocima, uglavnom kritičarima i ljudima od struke, ali je materijal očigledno završio i u par pogrešnih rukica, koje su brže-bolje podelile sve to sa ostatkom piratske ekipe.

 

TorrentFreak sajt smatra da oznaka WEB-DL u samim nazivima fajlova-epizoda, znači da je kopija stigla sa web izvora, tako da će Netflix imati vrlo težak zadatak da pronađe krivce, posebno zbog činjenice da epizode nemaju nikakve oznake, osim uvodnih i završnih Netflix špica. Kvalitet videa varira u zavisnosti od veličine fajla, ali se čini da su sve kopije došle iz istog izvora.

 

smartlife.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments