Plesna trupa svetski poznatog koreografa Pala Frenaka nastupiće večeras od 19 časova sa ekipom M Studija u Novosadskom pozorištu. Frenak se novosadskoj publici večeras predstavlja plesnim spektaklom pod nazivom ‘’TO _R’’.

Prema rečima organizatora, Pal Frenak sa ekipom M Studija priča o jednom zamišljenom događaju, skupu, lutanju između dva sveta, kvalitetu – izgovorenom i neizgovorenom, o odnosu prividnog ludila i stvarnosti.  Koreografija se bazira na igri lineralnih i spiralnih energija kroz  Frenakovske karakteristične pokrete i elemente uzete iz jezika znakova. Vidimo svakodnevne situacije u kojima se konstruktivno, ili pak destruktivno, razvijaju niti raznih događaja. Iz kombinacije tih situacija stvara se novi kvalitet koji nas vodi od haosa do realnosti.

Francusko-mađarski koreograf Pal Frenak  nosilac je brojnih domaćih i inostranih nagrada. Od osamdesetih godina živi i radi na relaciji Pariz- Budimpešta. Njegovu mladost, kao i kasniji umetnički rad, obeležila je činjenica da su mu oba roditelja bila gluva, tako da je njegov maternji jezik zapravo jezik znakova i on čini suštinu njegovog rada. Pal Frenak je stvorio novi stil koji dinamičnim pokretima, osetljivošću i izrazom ide preko granica verbalnog.

Karte za ovaj plesni spektakl mogu se kupiti na biletarnici Novosadskog pozorišta po ceni od 400 dinara, dok je cena karte za studente, đake, penzionere, kao i za grupne posete 300 dinara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments