Svečano otvaranje Manifestacije Dečija nedelja održano je juče 1. oktobra u Novom Sadu.

Dečiju nedelju koja traje do 7. oktobra, organizovalo je Udruženje Život kao inspiracija uz podršku Grada Novog Sada, a manifestaciju je otvorio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

“Prva nedelja oktobra tradicionalno je posvećena Dečijoj nedelji, manifestaciji koja se obeležava u celom svetu, pa tako i u svim većim gradovima Srbije. Slogan ovogodišnje manifestacije ‘Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja’, jasno i nedvosmisleno upućuje na osnovni motiv manifestacije. Cilj manifestacije da što veći broj dece afirmiše svoje talente kroz sport, muziku i mnoge druge aktivnosti, da kroz druženje uče, rastu, razvijaju se stvarajući nova prijateljstva. Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovu manifestaiju i u buduće“, rekao je Aleksanadr Petrović poželevši svoj deci da im ova nedelja protekne u lepoj atmosferi i ostane u dugom sećanju.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova Do re mi, Bajićevi slavuji, Družiciranje i Instrumental. Hor OŠ “Petefi Šandor“ i hor učenika Doma u Veterniku sa udruženjem Hendi takođe su uveličali otvaranje manifestacije.

Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga i radionice su organizovane tokom trajanja manifestacije, a program je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments