Počela izgradnja kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici

U cilju unapređenja putne infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada, u ponedeljak, 19. novembra, započeto je sa radovima na izgradnji kružne raskrsnice, ulice Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Кamenic. 

U postojećem stanju ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza. Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice. Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu je bitno napomenuti da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti  omogućen odgovarajući prilaz Institutu.

Završetak svih predviđenih radova može se očekivati početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a zajedničkim ulaganjem finansiraju je Grad Novi Sad, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i APV Vojvodina, Uprava za kapitalna ulaganja.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti