Foto: nsuzivo.rs

Otvaranje manifestacije “Dečija nedelja” je održano pod saletlom Dunavskog parka.

Koordinatorka manifestacije Ljiljana Maširević najavila je šta sve posetioce očekuje do kraja manifestacije.

– Ovo je samo početak. Čitava nedelja je prepuna različitih događaja koji su podeljeni po segmentima. Biće mnoštvo sportskih sadržaja koji su besplatni za decu, gde će se prezentovati posebnosti različitih sportova – istakla je Maširević.

Poseban deo će biti namenjen i za roditelje. Koordinatorka najavljuje da će u utorak, 5. oktobra, od 19.00 časova u Novosadskom dečijem Kulturnom centru, biti održano predavanje pedagoga Snežane Golić. Dan posle za sve posetioce biće održano predavanje Biljane Grbović.

Na svečanom otvaranju su nastupala deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu hora „Instrumental”, radionici „Mi & La” i nastupu učenika ŠOSO „Milan Petrović”.

Današni program je u znaku skupljanja humaniterne pomoći. Učenici ove škole izložili su proizvode koji su sami napravili i koji su namenjini prodaji, a sav prihod biće upućen u humanitarne svrhe za lečenje našeg sugrađana Milenka Jovina, obolelog od leukemije.

Foto: nsuzivo.rs

Na otvaranju je prisustvovala i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov koja ističe da je najvažnije to da je i ove godine manifestacija Dečija nedelja posvećena mnoštvu aktivnosti koje su posvećene deci sa smetnjama u razvoju i njihovom uključivanju u normalne tokove života.

Ove godine je potrebno da se zainteresovani prijave pre dolaska na aktivnost jer je broj posetilaca ograničen. Sveobuhvatni program Dečije nedelje je na sajtu grada, na Fejsbuk i Instagram stranici.

Manifestacija Dečija nedelja se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete”.

nsuživo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments