Otvaranje manifestacije Sunčana jesen života koja se tradicionalno održava povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba održano je juče u Novom Sadu.

Svečanom otvaranju prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković.

“Tradicionalna manifestacija Sunčana jesen života u organizaciji Gerontološkog centra uz podršku Grada Novog Sada počinje danas, na Međunarodni dan starijih osoba, a čitav oktobar će i ove godine proteći u brojnim programima namenjenim našim najstarijim sugrađanima. Osnovni cilj svih ovih aktivnosti je podrška starijim građanima Novog Sada, kao i usmeravanje pažnje šire javnosti na probleme i potrebe starih lica”, rekla je Ljiljana Koković.

Ona je takođe dodala da Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane.

“Plaćen odlazak u banje i letovališta, povlastice u javnom prevozu, finansiranje Klubova za penzinere, samo su neke od mera koje Grad sprovodi kako bi ulepšao i olakšao penzionerske dane našim sugrađanima, a za ovu manifestaciju izdvojeno je 870.000 dinara”, istakla je Ljiljana Koković.

Raznovrsni kulturni, zabavni i rekreativni sadržaji prilagođeni interesovanjima, potrebama i mogućnostima starih lica biće organizovani u brojnim Klubovima za penzionere, a u njihovoj organizaciji, pored članova klubova angažovani su socijalni radnici, medicinske sestre i domaćice klubova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments