Sezona radova na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu počela je obnovom puteva na Petrovaradinskoj tvrđavi. Radovi se izvode na kolovozu, od ulaza iz Preradovićeve ulice do platoa ispred Muzeja Grada Novog Sada, ali se sređuju i pešačke staze i zelene površine, a vrednost tog posla je 20 miliona dinara.

’’Ovaj prostor biće mnogo reprezentativniji, jer se radi o kvalitetnom poduhvatu. Na potezu od tunela do platoa ispred Muzeja, nema više asfalta, već su vraćene kocke što je ambijentalno mnogo lepše. Zavod za zaštitu spomenika kulture nastavlja radove u podgrađu, a i ove godine je visok nivo investicija, i biće izdvojeno preko 100 miliona dinara za obnovu objekata. Takođe, Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, investira oko 80 miliona dinara u sređivanje dela kod Ulice Prote Mihajldžića u podgrađu Petrovaradina’’,  rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je rečeno tokom obilaska radova, sanirana je kolovozna konstrukcija u ulicama Sedme vojvođanske brigade i Kneza Mihajla u Sremskoj Kamenici, a sređuju se i saobraćajne površine oko ”Dečjeg sela”, i vrednost tih radova je 25 miliona dinara.

’’Krenula je i prva faza investicije od 70 miliona dinara u Kamenički park, koju Grad i Pokrajina finansiraju u odnosu pola-pola, a realizuje JKP ”Gradsko zelenilo”. Iduće godine uslediće druga faza tog projekta i Kamenički park biće najlepši park u Srbiji. Čeka nas izazovan posao na donjem delu Tvrđave, gde je pre nekoliko dana otpao veći kamen na kolovoz, pa će Zavod za zaštitu spomenika kulture zajedno sa Rudarsko-geološkim fakultetom iz Beograda raditi plan sanacije kako bi taj potez bio bezbedan za korišćenje i da bi predupredili potencijalne negativne posledice ’’, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Najavljeno je da će početkom maja biti raspisan tender za izgradnju Sentandrejskog bulevara, koju finansiraju Grad, Pokrajina i Republika. Prema rečima gradonačelnika nastavljaju se i investicije u kanalizacionu mrežu u Veterniku, na Klisi, a kako je pojasnio, za izgradnju prečistača u Begeču neophopdno je da Mesna zajednica preda javnom preduzeću ”Vodovod i kanalizacija” upravljanje vodovodnom i kanalaizacionom mrežom.

Za rešavanje problema vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, i to samo za prvu fazu, kako je rekao Vučević, potrebno je 190 milona dinara, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa MZ Sremska Kamenica, planira dinamiku tog zahtevnog i složenog zadatka.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments