Počela je XX sednica Skupštine grada, a ključna tačka biće rebalans budžeta, treći ove godine.

Gradonačelnik Vučević rekao je da pred nama imamo rekordni budžet 34 milijarde dinara, što je neverovatna cifra i na ponos svih Novosađana.

Budžet će biti povećan za čak 8 miliona dinara, a Vučević je zahavalan Novosađanima i novosadskoj privredi. On je dodao da sve veći broj ljudi radi i da su plate iznad republičkog proseka. Zbog svega ovoga porez na zarade je 10 milijardi dinara.

Pomoć javnim preduzećima

Iz budžeta je raspoređeno 266 miliona na asfaltiranje i signalizaciju. Grad je pomogao preduzećima JGSP, SPENS i Tržnica zbog poteškoća u poslovanju uzrokovanih epidemijom.

JGSP otežano posluje, ima više pređenih km na manje prodatih karata i putnika, a od 628 vozaća 117 je na bolovanju. Grad je za Spens izdvojio 140 miliona dinara, dok je 62.5 miliona opredeljeno za održavanje mreže JKO Vodovod i Kanalizacija.

nsuzivo.rs

 

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jana
19/10/2021 21:44

Normalno da ce imsti vise km nego naplacenih karata kad se 80% švercuje i nece da plati kartu , pogotovo gradska čistoca koji primaju putne troskove a hrle na 2 i 3 vrata da ne plate kartu a kad otvoris prva odma bi se svadjali . Ukinuti im putne troskove i dati mesecne karte . Tako je i sa parking servisom nece pola njih kartu da plate od 65 din a tebi na auto zvekne cestitku od 900 din itd itd….

Milan
19/10/2021 23:23

Bravo za nas grad. Za Spens ponovo platite rekonstrukciju bazena i ako naplacuje i kiriju i sve ostalo, trznica svaki mesec naplati kiriju, vodovod svaki mesec posalje racun, gradi se na svakom koraku i uzima novac za takse, sada otvorite jos koji Lidl i grad neka plati izgradnju puteva i vodovodne mreze, pomazite ono sto ste ojadili bravo!!!! Bolje postavite kante za smece po ulicama, mozda vas neko i nagura u njih.