Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Upravo je počela XXX sednica Skupštine grada na kojoj će odbornici u najvećem broju tačaka raspravljati o rebalansu budžeta grada. Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić istakao je da građani ne treba da brinu, jer je budžet grada stabilan i ne postoje problemi u funkcionisanju grada.

-Gradska kasa beleži kontinuirani rast. Podsetio bih da je 2022. godine budžet iznosion 35 milijardi 865 miliona dinara. Nakon toga, prvim rebalanskom u junu ove godine, on je povećan na 38 milijardi 450 miliona dinara. Današnjim predlogom koji se nalazi pred odbornicima – 40 milijardi 808 miliona dinara, 4 procenta veći u odnosu na važeći budžet – istakao je Đurić i dodao:

-Takođe, uspevamo da izbalansiramo tekuću i kapitalnu potrošnju. Kapitalna potrošnja iznosi 14 milijardi 308 miliona dinara, odnosno 35,34% ukupno planiranih sredstava budžeta. Ovim rebalansom za kapitalna ulaganja je izdvojeno čak 956 miliona dinara.

Đurić: Nijedna investicija ovim rebalansom nije ugrožena

Kako je dalje istakao Đurić, planirana su sredsva za spomenik Nikoli Tesli, za opremanje Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, za projekat otpadnih voda u Kisaču, kao i za izgradnju atmosferske kanalizacije od Instituta u Sremskoj Kamenici do Rokovog potoka.

Što se tiče Mosta Sloboda, počinje se sa analizom uvođenja biciklističke staze na mostu. Takođe, obezbeđena su dodatna sredstva za atarske putove, u vrednosti od 38,3 miliona dinara. U okviru energetske efikasnosti planirna je sanacija vrtića “Buba Mara”. U ulici Momčila Tapavice u planu je novih 25 stanova za kupovinu u petoj lameli a u Kineskoj četvrti prostor za Dečiji kulturni centar.

Neće poskupljivati karte u JGSP-u

Zamenik gradonačelnika je naglasio da se neće povećavati cene karata u JGSP-u.

-Imamo dovoljno sredstava da pomognemo Gradskom saobraćajnom preduzeću, tako da ćemo intervenisati sa 851 milionom dinara. Važno je da te cene ostanu iste, i za đake i studente, iako je gorivo poskupelo – rekao je Đurić.

Novi Sad pomaže ugroženim sugrađanima

Grad je opredelio i sredstva za pomoć porodicama sa decom kojima je potrebna pomoć za lečenje, za šta je iz budžeta izdvojeno 30 miliona dinara. Postojana je i vrednost od 43 miliona 500 hilada opredeljenih za isplatu novčane pomoći od 5.000 dinara penzionerima sa najnižim davanjima i korisnicima socijalne i zdravstvene pomoći.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na današnjem dnevnom redu pred odbornicima se nalazi ukupno 60 tačaka.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments