Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreću nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima, Fashion Talent Design Competition.

Cilj takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja međunarodne karijere u modnoj industriji. Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, kao i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, a neke od njih su besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata ”FASHIONCLASH” u Holandiji, kao i finansiranje materijala za izradu kolekcije pobedniku takmičenja.

Ono što ovu platformu čini značajnom jesu i članovi žirija koji svojim znanjem i iskustvom pomažu mladim talentima koji se prijave na takmičenje. Članove žirija čine: Donald Potard, nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean-Paul Gaultier, Eymeric Francois, član institucije Visoke mode u Francuskoj, Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka i Nacionalne komore za modu Srbije, Branko Popović, predstavnik modnog festivala Fashionclash iz Holandije, Vasilije Kovačev, modni dizajner, William Arlotti, predstavnik magazina Le fashion post iz Francuske i Myra Postolache, predstavnica magazina The Secret Code Of Fashion iz Italije.

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije pozivaju sve mlade talente da se prijave tako što će popuniti formular sa sajta Serbia Fashion Weeka koji se može preuzeti ovde  i proslediti ga uz kratku biografiju i 5 skica u elektronskoj formi na [email protected] .

Prijave traju do 15. marta 2018. godine.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments