Novosadski maraton startovao je danas u Novom Sadu uz učešće nekoliko stotina takmičarki i takmičara, a učesnici ovogodišnje manifestacije mogli su se oprobati u glavnoj maratonskoj trci, polumaratonu, te trkama od 10 i pet kilometara.

Novosadski maraton otvorila je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, poručivši da je Novosadski maraton jedna od najstarijih takmičarskih i sportsko-rekreativnih manifestacija u gradu.

– Novi Sad iz godine u godinu podržava kako maraton tako i polumaraton i od samog početka Grad je prepoznao značaj održavanja ovih trka. Prirodno je da lokalna zajednica podržava i pomaže manifestaciju poput ove, jer time promovišemo zdrav život, sport i fizičku aktivnosti svih, a posebno mladih – istakla je predsednica Skupšptine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da je Novi Sad grad mladih, grad kulture, ali i grad sporta.

– Pozitivne slike sa ovakvih događaja govore tome u prilog. Veoma je dobro što u trkama maratona i polumaratona učestvuje i mnogo rekreativaca. Oni su prava pokretačka snaga i ja im na tome zahvaljujem. Maraton je disciplina koja možda i najbolje pokazuje karakter upornosti i izdržljivosti. Ja vidim da ste svi vi, koji ste danas došli na trke 29. Novosadskog maratona, spremni i uvereni u svoje namere, svoju odlučnost. Želim vam uspešnu trku i dobar rezultat – poručila je predsednica novosadske Skupštine učesnicima maratona.
Takmičarkama i takmičarima obratio se i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji im je poželeo sreću tokom tkre.

Novosadski maraton startovao je iz Ulice Miloša Bajića, kod Doma vojske, a trasa trke ide ovom ulicom, potom Beogradskim kejom, Kejom Žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments