Počinje isplata obeštećenja putnicima SAB i JAZ Z Travel

       

Osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad saopštila je danas da će od narednog petka, 14. septembra, početi sa sa isplatom naknada svim oštećenim putnicima turističkih agencija SAB Travel i JAZ Z Travel.

“Do predviđenog roka smo primili ukupno 2.216 odštetnih zahteva, od toga 1.986 od oštećenih putnika SAB Travela i 230 od oštećenih putnika JAZ Z Travela”, navodi se u saopštenju.

Iz DDOR osiguranja ističu da su obezbedili sve potrebne kapacitete da obrada ovako velikog broja pojedinačnih zahteva bude završena na najbrži mogući način i da je najveći broj primljenih zahteva već obrađen.

“Poređenjem zapisnika Turističke inspekcije i evidencije pristiglih zahteva, utvrdili smo da za nešto više od 250 aranžmana koji nisu realizovani po zapisniku Turističke inspekcije, nismo dobili zahteve za naknadu, te pozivamo oštećene putnike koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, da to učine što pre, kako bismo mogli da kompletiramo našu evidenciju“, poručuju iz DDOR-a.

Napominju da nedostajuće prijave neće usporiti ili zaustaviti proces obračuna i isplate naknade oštećenim putnicima.

Izražavajući zahvalnost na strpljenju svim građanima – putnicima pomenutih turističkih agencija koji su podneli odštetne zahteve, iz DDOR osiguranja su poručili da će nastaviti redovno da informiše oštećene putnike i javnost o toku procesa obrade odštetnih zahteva i isplata naknada.

Podsećamo da je SAB Travel u julu u poslednjem času otkazao putnicima više od 2.240 turističkih aranžmana, za koje je putnicima uzeo novac.

Ubrzo nakon tog skandala šok su doživeli i građani koji su platili letovanje u Grčkoj čačanskoj agenciji JAZ Z Travel. Posle samo sat vremena vožnje ka letovlištu, njima je saopšteno da se putovanje otkazuje. Oko 100 putnika iz Beograda, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Aranđelovca, Čačka, Kraljeva, i Kragujevca platili su vlasniku JAZ Z Travela Goranu Pavloviću 1,3 miliona dinara aranžmane, a ostali bez odmora.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments