Isplata subvencija roditeljima čija deca idu u privatne vrtiće za januar 2018. godine, počinje u narednim danima. Iz Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu poručuju da je do kašnjenja uplata došlo zbog toga što privatni vrtići nisu blagovremeno dostavili potrebnu dokumentaciju.

Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu će sutra, 28. februara, podneti zahtev za prenos sredstava na ime finansijske podrške za januar 2018. godine onim privatnim vrtićima koji su dostavili urednu dokumentaciju. Za ostale vrtiće, novac će biti sukcesivno isplaćivan, nakon dobijanja ispravne dokumentacije.

Iz Uprave za socijalnu i dečju zaštitu navode da je do 26. februara 2018. godine, 13 vrtića dostavilo popunjene SPD obrasce (spisak prisutnosti dece), ali da je prilikom pregleda dokumentacije ustanovljeno da nisu svi dostavili tražene dokaze, što je uslovilo prolongiranje isplata subvencija.

Kako bi i sami roditelji imali potpunu informaciju o načinu isplate subvencija, iz Uprave obaveštavaju da je Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici, koja se primenjuje od 1. januara 2018. godine, propisano da se finansijska podrška isplaćuje u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove, spisak prisutne dece i fakturisan iznos roditelju za mesec za koji se obavlja isplata.

Sve privatne predškolske ustanove su o tome više puta obaveštene, i poslata su im i rešenja i SPD obrazac – spisak prisutnosti dece za januar 2018. godine, tako da su imali dovoljno vremena da dostave svu potrebnu dokumentaciju za isplatu subvencija, kažu u Gradskoj upravi, i navode da će ubuduće putem medija redovno obaveštavati roditelje za koje vrtiće je izvršena uplata sredstava.

Tako je do utorka, 27. februara 2018. godine u podne, popunjene SPD obrasce sa urednom dokumentacijom dostavilo ukupno 20 privatnih predškolskih ustanova. Isplate subvencija za februar i svaki naredni mesec trebalo bi da idu redovno, u tekućem mesecu za prethodni, za vrtiće koji do 20. u mesecu za prethodni mesec dostave ispravnu dokumentaciju, saopštavaju iz Gradska uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Uprava je za period januar – avgust 2018. godine donela ukupno 2.492 rešenja o priznavanju prava na finansijsku podršku.

 

autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Rex
27/02/2018 17:17

Čemu ovo kažnjavanje roditelja zbog neizvršenih obaveza vrtića? Da li je to u redu prema nama roditeljima,koji smo uplatu za januar isplatili do 10. u januaru?!? Bahato do besvesti