Počinje letnja kupališna sezona na otvorenim bazenima na Sajmištu

       
foto: Grad Novi Sad

U renoviranim objektima bazena na SC Sajmište sutra, 8. juna počinje  44. letnja kupališna sezona. Pored kvalitetne vode u tri bazena, bogate ugostiteljske ponude, posetioci će od sutra imati priliku da uživaju u raznovrsnim zabavno-rekreativnim programima na bazenima.

Radno vreme bazena je od 10 do 18.30 časova radnim danima, i od 9 do 19 časova vikendom.

Ove sezone ulaznica za odrasle koštati 300 dinara, za decu uzrasta od pet do 12 godina 200 dinara, dok je za decu do pet godina ulaz besplatan. Spens koji upravlja Sajmištem, nudi i komplet od 20 ulaznica za odrasle po ceni od 5.000 dinara, odnosno 3.200 za decu, dok su sezonske ulaznice 8.500 dinara za odrasle i 6.800 dinara za decu.

Od ponedeljka, 11. juna radnim danima je u rasporedu i biznis smena od 6.30 do 7.30 časova. Cena polumesečne propusnice za taj termin je 1.100 dinara, mesečna 2.200 dinara, dok će za tromesečnu propusnicu građani morati da izdvoje 5.500 dinara.

Direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić  rekao je da su na bazenima SC Sajmište postavljeni savremeni tuševi, izgrađeni novi toaleti, nova garderoba sa 130 novih kasetnih ormana, za ukupno 3.500 posetilaca.

”Od ove sezone sportisti će imati na raspolaganju i tri nove svlačionice. Uz to, na ulazu, posetioce će dočekati pristupni plato sa novim pločama. Vodili smo računa i o komforu građana, koji od ove sezone neće morati da stoje u redovima zahvaljujući novom elektronskom sistemu kontrole ulaska i izlaska ”, rekao je Jarić.

Gradska uprava za sport i omladinu izdvojila je za otvorene bazene Sportskog centra ”Sajmište” 14.000.000 dinara, a u pitanju su radovi na površini oko 600 m2 na kojoj je izmenjena behatonska podloga, potpuno su rekonstruisane garderobe i kabine za presvlačenje, opremljene su odgovarajućom novom opremom, a izgrađene su prostorije za osobe sa invaliditetom i toaleti. Tako je izdvojen i deo za majke sa bebama, toaleti, sanitarni čvorovi, kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, tuševi, mašinski solarni deo za uštedu energije i dva ulaza za dezobarijere.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević  istakao je da su u radove na bazenima SC Sajmište Grad i Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma uložili zajedno 28 miliona dinara.

”Postoji ideja da se napravi još jedan bazen na potezu prema Futoškom parku, a trudićemo se da pripremimo projekat za tu investiciju kojim ćemo konkurisati sa resornim ministarstvom za sredstva. Obišli smo i prvi teren u Novom Sadu sa veštačkom travom u okviru „Sajmišta“ koji obuhvata površinu fudbalskih terena po standardima UEF-a. Zahvalni smo na donaciji Fudbalskom savezu Srbije u vrednosti od 200 000 evra, dok smo mi kao Grad uložili 15 miliona dinara za pripremne radove koje je izvodilo JKP ”Put”, i sada imamo predivan fudbalski teren na radost svih Novosađana. Kada se sve sabere, ovo je veoma značajna investicija u Sportski centar „Sajmište“ u vrednosti od oko 50 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Drugi otvoreni bazen u Novom Sadu, koji se nalazi na Spensu, počeće da radi 15. juna.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments