Počinje međunarodni festival za decu na SPENS-u

       

Međunarodni muzički festival za decu “Šljokice u plavom” počinje danas i trajaće do sutra, 11. novembra u svečanoj Sali NIS-a.

“Školjkice u plavom“ je muzički festival za decu međunarodnog karaktera, a za cilj ima predstavljanje zemalja učesnica, njihove kulture, umetnosti i tradicije kroz savremeno stvaralaštvo za decu i omladinu. Sad već tradicionalno, od 2006. godine, održava se u prvoj polovini novembra.  Za vreme festivalskih dana, održavaju se dve polufinalne večeri na kojima nastupaju svi učesnici iz Srbije i iz inostranstva, a na finalnoj večeri nastupaju najbolji izvođači iz obe polufinalne večeri.

Međunarodni žiri čine renomirani stručnjaci, producenti i direktori festivala iz zemlje i inostranstva. Festival dobija humanitarni karakter, jer pomaže decu sa dijabetesom, pa otuda i ime festivala !Školjkice u plavom“ (plavo – boja dijabetesa u svetu). U revijalnom delu nastupaju deca, predstavnici rusinske, slovačke, mađarske i ukrajinske nacionalne zajednice iz Srbije. Festival je uvršten u kalendar svetske asocijacije festivala WAF.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments