Foto: Novosadski sajam
Ovogodišnji Sajam sporta na Novosadskom sajmu održaće se u petak, 15. oktobra, od 9 do 18 časova, a sve zainteresovane za sportske aktivnosti u Hali „,Master“ dočekaće poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo i druge.

Sajam sporta se od 2017. održava pod pokroviteljstvom Novog Sada, a organizatori su Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Tim povodom, danas je na Novosadskom sajmu održana konferencija za novinare.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, navodi da se pokretanje Sajma sporta podudara sa idejom, strategijom i politikom Grada kada je reč o sportu i omladini.

– Želimo da damo prostora našim sportskim udruženjima, klubovima, da izlože svoj proizvod, a to je upravo sportska veština koju mogu da ponude posetiocima Sajma. Nije slučajna izreka “uložite jedan dinar u sport, uštedećete dva u zdravstvu”. Mi ovim akcijama i sistemom utičemo na popravljanje zdravlja građana Novog Sada, na višem nivou i zdravlja nacije koja će sutra biti psihofizički u stanju da obavlja dužnosti koje je očekuju- rekao je Cvjetićanin.

On je istakao da će Grad nastaviti da podržava sport preko cele godine, da razvija i školski, rekreativni, sport za osobe sa invaliditetom kao i vrhunski sport. Da to ima odjek, dokaz je i dolazak ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića koji će Sajam sporta svečano i otvoriti u petak, 15. oktobra, u 11 časova.

U pripremi i realizaciji Sajma sporta podršku je pružio i Gradski sportski savez Novog Sada, brojni savezi koji će se predstaviti na Novosadskom sajmu.

– Mi kao GSSNS imamo više od 330 članova i ovo će biti jedinstvena prilika da oni istaknu svoje rezultate, prikažu šta su do sada uradili i šta rade- rekao je Mićo Radanović, predsednik GSSNS.

Nikola Lovrić, izvršni direktor za pravne i opšte poslove Novosadskog sajma, ističe da ove godine ima mnogo više učesnika nego što su planirali, navodi to kao dobar znak.

– Sajam sporta je nekada bio u sastavu LORISTA, priredbi posvećenih lovu, ribolovu, sportu i turizmu. Tokom godina je malo izbledeo, ali je zahvaljujući Gradu i gradonačelniku Milošu Vučeviću, Gradskoj upravi za sport i omladinu, Gradskom sportskom savezu, Savezu za školski sport Grada Novog Sada, i ostalim savezima od 2017. dobio novo ruho, novu boju i etiketu koja je svake godine lepša, bogatija i sve više privlači pažnju kako posetilaca, dece, roditelja- dodao je Lovrić.

Na štandovima će biti dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju, kao i priliku da se upoznaju sa konjičkim sportom.

Međunarodne klupske utakmice u preponskom jahanju, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, biće održane 15, 16. i 17. oktobra, kao i Otvoreno prvenstvo Republike Srbije u preponskom jahanju 2021. Učestvovaće svi eminenti klubovi iz cele zemlje. To takmičenje organizuje Savez za konjički sport Srbije – OFD (olimpijske i FEI discipline).

Utakmice u preponskom jahanju su u organizaciji Konjičkog saveza Vojvodine, dok je tehnički organizator Konjički centar Novosadski sajam.

Sajam sporta biće održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ulaz će biti besplatan.

Radno vreme Sajma je od 9 do 18 časova.

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments