Zavod za transfuziju krvi Vojvodine I Crveni krst Novog Sada organizuju u utorak 24. decembra od 8 do 18 časova,  podelu paketića za decu dobrovoljnih davalaca krvi.

“Ova akcija ima dvostruki značaj. Cilj  je da deca upoznaju  našu ustanovu, ponesu lepe utiske koji se pamte, uživaju u kreativnim radionicama sa volonterima Crvenog krsta Novog Sada a odrasli traba da nam pomognu da se obezbede dovoljne količine krvi za novogodišnje praznike. U ovu svrhu,  obezbeđeno je 350 paketića za decu davalaca krvi a nadamo se da će se ovom prilikom prikupiti I dovoljan broj jedinica krvi”istakla je Zorica Bjelić, saradnik za odnose sa javnošću Zavoda.

Ovo je treća godina za redom kako Zavod za transfuziju krvi Vojvodine  I Crveni krst organizuju ovakvu vrstu događaja. Prethodnih godina odziv davalaca je bio u skladu sa očekivanjima. Mališani su pored dobijenih paketića imali priliku da obiđu radne prostorije Zavoda a oni koji su imali želju, uz pomoć saradnika iz Fabrike stihova dobili su I peronalizovanu pesmicu.

Zahvaljujući  davaocima krvi, prikupile su se i dovoljne količine krvi za sve pacijente širom Vojvodine kojima je bila neophodna hematološka podrška.

Pozivaju se svi mališani da dovedu svoje roditelje, bake, deke, tetke, teče, ujake…. da se pridruže na ovoj humanoj žurci.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine nalazi se u ulici Hajduk Veljka 9a.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments