Podela besplatnih badnjaka građanima na Trgu slobode u Novom Sadu i ove godine organizovalo Javno je preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“.

Badnjaci su ranije pripremljeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.

Svake godine Grad Novi Sad zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora realizuje podelu badnjaka građanima. Za sve one koji Božić slave po Julijanskom kalendaru danas je izuzetan i važan dan, i želimo im da praznike provedu u miru, dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica. Ovom akcijom doprinosimo očuvanju tradicije i običaja, ali isto tako pažnju usmeravamo na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Još jednom čestitam građanima Božić i želim im uspešnu 2018. godinu“, rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslav Krunić rekao je da je za podelu obezbeđeno 11000 badnjaka koji su, osim za područje Grada Novog Sada, namenjeni i za opštine Šid, Sremska Mitrovica, Beočin, Irig i Sremski Karlovci.

Kako je naglasio, deluje se u cilju sprečavanja seče mladih hrastovih stabala, čime se, pogotovu u ovom prazničnom periodu, nanosi velika šteta šumama Nacionalnog parka.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments