Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, a u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, podeljeno je 100 besplatnih auto-sedišta za decu iz Novog Sada u Plavoj sali Skupštine grada. 
Danas su podeljena sedišta za decu težine od 9 do 36 kilograma, rođene između 1. juna i 15. novembra 2020. godine.
– Ovakve akcije su se pokazale kao izuzetno važne i značajne. Bitno je naglasiti da veliki broj roditelja ne koristi pravilno sedišta, zato smo organizovali predavanja pre same podele – kaže Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
Foto: nsuzivo.rs
Kako ističu organizatori, pored ove akcije postoje i druge koje se sprovode u saradnji sa Savetom za bezbednost Grada Novog Sada. Naime, svake poslednje nedelje u mesecu se sprovodi pregled dečijih auto-sedišta na Štrandu, a u saradnji sa Domom zdravlja vrše se predavanja za trudnice o pravilnoj upotrebi sedišta.
Foto: nsuzivo.rs
Prijava za prvi krug je počela u petak, 27. avgusta putem onlajn aplikacije i odabrano je prvih 100 roditelja koji ispunjavaju navedene kriterijume po redosledu prijave, a krajem novembra ove godine predviđena je podela još 100 auto-sedišta, podsećaju organizatori.
Od početka godine u našoj zemlji u saobraćajnim nezgodama poginulo je osmoro dece. Kako su istakli iz Agencije za bezbednost saobraćaja, statistika pokazuje da smo na istom broju stradale dece kao u ovo vreme prošle godine, što je bio jedan od glavnih motiva za nastavak ovakvih akcija.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments