Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas, 09. marta ugovore o dodeli finansijske pomoći za 100 nauspešnijih studenata osnovnih akademskih i strukovnih studija, koji se realizuju preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Čestitajući studentima na ostvarenim rezultatima, predsednik Mirović poručio je da su mladi, obrazovani i ambiciozni ljudi budućnost i vodeća snaga našeg društva.

“Treću godinu zaredom realizujemo ovaj program, kako bismo podržali najbolje među nama. Vi ste budućnost naše zemlje i zajedno ćemo graditi Srbiju i učiniti je boljim mestom za život. Želimo ravnopravnost i iste mogućnosti za sve i zbog toga će Pokrajinska vlada nastaviti sa podrškom, sve dok se ne reše sva egzistencijalna pitanja izbeglih, prognanih i raseljenih lica”, izjavio je Mirović.

“Uz podršku Pokrajinske vlade realizujemo programe kojima pokazujemo da prepoznajemo i cenimo vaš trud i uspehe koje postižete. Do sada je finansijsku pomoć dobilo 300 najboljih studenata, jer na taj način želimo da vas podstaknemo da i u narednom periodu nastavite da ostvarujete dobre uspehe”, izjavio je direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.

Dodeli ugovora u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments