Ugovori za pošumljavanje, unapređenje rasadničke proizvodnje, i nabavku terenskih vozila u lovstvu uručeni su danas, 19. decembra.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručili su 13 ugovora u ukupnoj vrednosti od 28,5 miliona dinara.

Milićević je ovom prilikom izjavio da su unapređenje šumarstva i lovstva bitni segmenti ukupne agrarne politike u Pokrajini, što se vidi i po merama podrške Pokrajinske vlade u ovim oblastima. On je naveo da se površine pod šumom u Vojvodini moraju značajno povećati,  kako bi se postigao zadovoljavajući procenat pošumljenosti.

“Agrar je u prethodnom periodu u fokusu ove Pokrajinske vlade, o čemu govori i ulaganje od preko 20 milijardi dinara. To govori o našoj nameri da od  razvojne šanse –  agrar pretvorimo u našu razvojnu polugu”, kazao je potpredsednik Milićević.

On je podsetio da se kroz mnoge konkursne mere pomaže pre svega malim i srednjim  poljoprivrednicima. S druge strane, mnogo se ulaže u vodoprivredni sistem, gde je preko Abu Dabi fonda u prvoj fazi realizovano 11 projekata vrednih 13 miliona evra, za novo navodnjavanje 37 hiljada hektara oranica. Takođe, aplicirano je za novih 18 projekata u vrednosti od 50,5 miliona  evra, što će omogućiti navodnjavanje novih 70 hiljada hektara.

Sekretar Radojević je naveo da je od prošle godine vraćena mera podrške unapređenju rasadničke proizvodnje. On je kazao da je u 2018. godini ukupna vrednost investicija u šumarstvo iznosila 200 miliona dinara, od čega je 160 milina dinara uloženo u izgradnju šumskih puteva, u rasadničku proizvodnju je uloženo 26  miliona, a u pošumljavanje 13,5 miliona dinara.

Radojević je još naveo da je mera za nabavku terenskih vozila u lovstvu uvedena prošle godine. Tokom 2018. godine u razvoj lovstva investirano je ukupno 55 miliona dinara, od čega je ulaganje Pokrajine u iznosu od 35 miliona dinara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments