Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine od 2. avgusta, nastavlja centralizovanu akciju suzbijanja larvi komaraca na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara za ove potrebe, kako je saopšteno iz Pokrajinskog sekretarijata.

U koordinisanoj akciji koju Sekretarijat sprovodi sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, utvrđeno je da je neophodno sprovesti dodatne mere radi sprečavanja širenja groznice zapadnog Nila, tako da će se na teritoriji AP Vojvodine dodatno tretirati 29.700 hektara vodene površine.

Aktivnosti su posebno usmerene na područja lokalnih samouprava na teritoriji Južnog Banata i Južne Bačke, jer su tu registrovani slučajevi obolevanja od groznice zapadnog Nila.

U četvrtak, 2. avgusta tretiraće se hemijskim sredstvima kanalska mreža oko sledećih lokalnih samouprava: Novi Sad, Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac.

Nakon toga, tretmani će se nastaviti u Južnom Banatu, u lokalnim samoupravama Kovin, Opovo, Vršac i Bela Crkva, a u nastavku akcije i na drugim područjima koja su utvrđena kao potencijalna žarišta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments