Foto: Dejan Valek

Grupa ekstremnih levičara pokušava u Novom Sadu da izazove haos organizujući protest ispred prostorija SNS u tom gradu, nakon što su oni sami pretili linčovanjem, tokom javne sednice GUP palili baklje i otvoreno pretili članovima komisije, pa su trojica njihovih uhapšena.

Demolirane prostorije Srpske napredne stranke

Skandalozni poziv na organozovane demontracije ispred sedišta SNS u Novom Sadu od strane ekstremnih levičara, potencijalno je veoma opasan jer je, suštinski, ovde reč o pozivu na nasilje prema političkim neistomišljeniima, ocenjuju sagovornici našeg portala.

Ono što je posebno rizično jeste što se grupa tih ekstremista lažno predstavlja kao da su navodni ekolozi i tobožnje žrtve. Istina je, međutim, potpuno suprotna: namere ove grupe su pogubne, jer se iza protesta krije poziv na linč neistomišljenika!

Jedan od njih, lažni ekolog Miran Pogačar, upravo je sa svog Tviter naloga pozvao na nasilje političkih protivnika, a kao zborno mesto naveo je prostor ispred prostorija SNS sa ciljem da izazove haos i nestabilnost. Na protest, kako je naveo, poziva zbog hapšenja trojice svojih kompanjona, među kojima je i Brajan Brković, potomak osvedočenog srbomrsca Jevrema Brkovića koji su pre par dana tokom javne sednice GUP u sali palili baklje i pretili članovima Komisije, kao i direktoru JP Urbanizam Dušanu Miladinoviću. Zbog pretnji koje su tada izgovorili – “ići ćemo od stana do stana, naći ćemo vas na ulici”, i ugrožavanja
bezbednosti, direktor Miladinović se obratio policiji.

Država pod hitno da spreči nove incidente

Politički analitičar Nebojša Krstić smatra da su žrtve ovakvih ekstemista na kraju svi građani koja država morada zaštiti.

Foto: Peđa Milosavljević/newsfrombalkan

– Mislim da država mora da u skladu sa zakonom stane na put svim ekstremistima, siledzijama i onima koji krše javni red i mir. Napadi na ljude, maltretiranja, skrbavljenja zastave, blokade puteva i slične aktivnosti dizlogrdile su građanima i nadležni organi
moraju da ih zaštite – navodi Krstić.

Politički analitičar Predrag Rajić iz Centra za druđtvenu stabionost upozorava na opasnst od ovakvih pretnji I pozova nadležne da reaguju.

– Ovakve pretnje treba shvatiti krajnje ozbiljno. Državni organi moraju na vem reagovati i sprečiti izgrednike u vršenju novih krivičnih dela – kaže Rajić.

Demonstracija sile i političkog fašizma

Direktor Miladinović je nakon ovih otvorenih pretnji istakao da su se obraćali i njemu i članovima Komisije, i da, iako im ne zna imena, sve može po liku da prepozna.

Foto: dnevnizurnal.rs

– Oni su stalni na sednicama GUP i namera ima je da izazovu incidente –
rekao je on.

Kao što se vidi sa snimcima sa sdnice, baklje je zapalio Brković, koji sebe naziva članom omladinske organizacije OSA, a bio je i aktivista Đilasovog SSP.

D.K.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments