Foto: Wikipedija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas, 12. maja kamen temeljac za izgradnju novog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji će biti, kako je najavljeno, završen do kraja sledeće godine.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Medicinskog fakulteta koji će se graditi u tri faze i čija je ukupna vrednost 249 miliona dinara.

“Ovo je simboličan čin na jubilej ove ustanove – 60 godina od osnivanja. Medicinska nauka bila je u centru pažnje u protekla dva meseca, a mi već četiri godine činimo sve da unapredimo ovu oblast i nastavićemo i dalje da radimo na tome zajedno sa Vladom Republike Srbije”, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, ovom investicijom pokazujemo koliko je važna zdravstvena zaštita i obrazovanje kadrova u medicini kako bismo mogli da se suočimo sa izazovima u ovoj oblasti.

Predsednik je ovom prilikom najavio da će radovi na Internoj klinici i na Кlinici za ginekologiju i akušerstvo КCV biti gotovi u narednim nedeljama.

“Mi nastavljamo sa redovnim aktivnostima i polako izlazimo iz krize sa virusom kovid 19 jer danas beležimo samo tri nova slučaja u Vojvodini, dok se u КCV, u Кovid centru, trenutno leči 21 pacijent pozitivan na ovaj virus”, naglasio je Mirović.

Ovaj projekat pokazuje da Pokrajinska vlada i Medicinski fakultet razmišljaju o budućnosti. Na ovom mestu školuju se budući lekari koji će biti nosioci zdravstvenog sistema, izjavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

“Na naš veliki jubilej kada slavimo šest decenija postojanja ostvarena je velika želja svih nas i svih naših studenata. Ovaj objekat omogućiće kvalitetniji i bolji rad sa 5000 studenata koliko ih se danas školuje na Medicinskom fakultetu”, istakla je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana Brkić.

 

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments