POMOZIMO MALOJ HELENI Na sutrašnjem humanitarnom koncertu u Fabrici očekuju vas i NAJPOZNATIJI ARHIVATORI

U utorak, 26. septembra, s početkom u 20.00 časova, u SKCNS Fabrika održaće se humanitarni koncert za Helenu, kako bi se sakupila sredstva za dalje lečenje u inostranstvu.

Za te namene potrebno je skupiti više od 40 miliona dinara.

Za malu Helenu zapevaće više bendova, a specijalni gosti koncerta biće ekipa iz „Državnog posla“.

Helena je drugo dete iz trudnoće urednog toka, rođena prirodnim putem u terminu.  Bila je zdrava i vesela devojčica, igrala se sa svojom starijom sestrom, išla u jaslice i uživala u detinjstvu. Napredovala je kao svako drugo dete, sve do 16. meseca njenog života, kada je u roku od 4 dana izgubila sposobnost hoda. Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine ubrzo joj je urađen MR pregled endokranijuma i torakalnog segmenta kičmenog stuba kojim je utvrđeno da ima masivni zloćudni tumor u grudnom košu između srca i pluća, koji je već napredovao do kičme i pritiskao kičmeni stub. Zahvaljujući brzom reagovanju lekara na Institutu, Helena je hitno operisana i uspešno joj je odstranjen deo tumora koji se nalazio u blizini kičmenog stuba, sa maksimalnom redukcijom tumorske mase iz spinalnog kanala čime joj je očuvana sposobnost hoda.

Nakon rezultata histopatološkog nalaza, ustanovljena je dijagnoza: zloćudni tumor grudnog koša (C76.1 Neoplasma malignum thoracis), neuroblastom, loše diferentovan tip. Po okončanju dijagnostičkih procedura započeta je hemioterapija u cilju smanjenja tumora. Do sada je primila 4 ciklusa, a nakon MR pregleda doneće se odluka o daljem toku lečenja.

Helenu čeka još jedna teška operacija grudnog koša u inostranstvu, kako bi se u što većem delu odstranio primarni tumor, a nakon operacije i hemioterapije, zračenja, transplantacija koštane srži i imunoterapija, sve u zavisnosti od stanja i progresije neuroblastoma zbog čega je neophodna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija kako bi se u što kraćem roku prikupio potreban iznos za lečenje.

Sredstva su potrebna za bolničko lečenje, hemioterapije, radioterapije, imunoterapije, transplantaciju koštane srži, specijalističke preglede i dijagnostiku, medikamente, putne troškove i smeštaj u toku lečenja kao i za redovne kontrole nakon završenog lečenja.

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Goran
25.09.2023 18:02

Šapićevoj pravarantskoj fondaciji dajem samo golemi ŠIPAK!

Povezane vesti