Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa epidemiolog dr Predrag Kon istakao je da se ponovo očekuje četvorocifren broj zaraženih dnevno za manje od mesec dana, u avgustu

Epidemiološka situacija je pogoršana, a broj zaraženih će dodatno rasti.

– Uspon je počeo poslednje nedelje juna i trajaće sve do avgusta. Ne treba zaboraviti činjenicu da imamo vakcinisane ali i da se u septembru formiraju kolektivi, a imamo i povratak sa letovanja, sve će to uticati na prirodni tok epidemije. Da nemamo vakcinisane najveći skok bi bio sada- rekao je dr Kon.

Kada je reč o vakcinaciji istakao je da je šest meseci minimum koji treba da prođe da bi se
primila treća doza, ali da će se o tome dodatno govoriti na Kriznom štabu. Kon je preporučio vakcine na bazi RNK, to su Fajzer i Modernina vakcina, koje su do sada najviše ispitane i objavljeni rezultati istraživanja.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 720.112 osoba, a zabeleženo je 7.104 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Prema poslednjem preseku, još 1 pacijent preminuo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 199 osoba, od 6.157 testiranih.

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 329 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se nalazi 9 osoba.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments