Današnjoj akciji poribljavanja prisustvovao je i v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

On je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara JVP „Vode Vojvodine“, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinim riblje mlađi.

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog riblova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja JVP „Vode Vojvodine“, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.

Iz ovog preduzeća napominju da će akcija trajati još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti našeg preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

Osim radnika JVP „Vode Vojvodine“ poribljavanju su prisustvovale i nadležne inspekcijske službe, kao i predstavnici lokalnih ribolovačkih udruženja.

Ovakve akcije doprinose poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode.

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
12/03/2021 08:43

Poribljavati Dunav je smesno i besmisleno

Pera Kojot Super Genije
12/03/2021 12:23

Umesto jezera oni Dunav.

Žarko
13/03/2021 07:48

2021godina a mi još uvek imamo privredni ribolov

Zoran djokic
13/03/2021 17:14

Bravo .ne moze se samo uzimati iz Dunava mira mu se i nesto dati.
Ovaj potez mi je piznat i drago mi je sto je ojpirubljen i to bas saranom jer se radi o ribolivackom raju od Karlovackuh Vinograda do Cortanovaca.
Pozdravlam akciju i jos jednom BRAVO.