Radnici „Gradskog zelenila“ danas su zajedno sa đacima posadili 10 stabala lipe i 20 koprivića u dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Futogu. Preduzeće je doniralo 10 lipa, dok su nabavku preostalih 20 sadnica finansirali roditelji učenika.

Zahvalivši se na pomoći, direktorka škole Gordana Hajduković – Jandrić izjavila je da je akciju pokrenuo Tim za estetsko uređenje i ekologiju povodom Svetskog dana šuma. Ideja je bila da svako odeljenje obezbedi svoju sadnicu, učestvuje u njenom sađenju a kasnije i negovanju biljke.

„U nastavi kako prirodnih tako i društvenih nauka postoje sadržaji u vezi sa ekologijom, ali se u našoj školi realizuju i istraživački projekti koji se bave obnovljivim izvorima, štednjom energije, kao i posledicama korišćenja konvencionalnih izvora na budućnost naše planete“, istakla je direktorka Gordana Hajduković – Jandrić.

Savetnik direktora „Gradskog zelenila“ za medije Ivan Nožinić rekao je da mu je drago što je za donaciju izabrana škola koja se nalazi u prigradskom naselju, jer je to još jedan pokazatelj da su, kada je reč o održavanju zelenih površina, izjednačena gradska i prigradska naselja Novog Sada.

On je naglasio da je prijatno iznenađen visoko razvijenom svešću učenika OŠ „Miroslav Antić“ o značaju obogaćivanja i zaštite prirode.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments