Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Advokatsku komoru Vojvodine (AКV) i sa njenim predsednikom Vladimirom Beljanskim dogovorio saradnju čija će realizacija početi odmah nakon praznika.

Iako nije jedini koji je na čelno mesto u Gradu izabran iz redova advokata, Vučević je prvi gradonačelnik koji je posetio Advokatsku komoru Vojvodine i pokazao interesovanje za unapređenje saradnje između Grada i AКV. Vučević i Beljanski razgovarali su o poboljšanju položaja advokature, prvenstveno u vezi sa gradskim službama, ali i o mogućnosti proširenja prostora Кomore, a posebno o aspektu proširenja koji se odnosi na njenu oduzetu nepokretnu imovinu, kao i na imovinu Penzionog fonda AКV.

“Advokatska komora Vojvodine je jedna od najstarijih na Balkanu, reč je o instituciji koja je duboko urezana u istoriju Novog Sada. Brojni advokati, koji su bili na čelu Grada, dali su značajan doprinos razvoju Novog Sada i time nas zadužili. Drago mi je da sam danas u poseti Advokatskoj komori Vojvodine i da dogovaramo nastavak saradnje na nekoliko polja. Grad Novi Sad i Advokatska komora Vojvodine neguju uspomenu na čuvene gradonačelnike advokate, među kojima su bili Svetozar Miletić, Stevan Adamović, Jovan Кamber, Pavle Jovanović, Gavrilo Polzović, Pavle Mačvanski i Jovan Radanović, i nadam se da ćemo u budućnosti zajednički organizovati izložbu kojom ćemo se setiti svih njih”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prilikom susreta gradonačelnik i predsednik AКV zaključili su da prostora za saradnju ima mnogo, ukoliko se interesi građana stave na prvo mesto.

“Budući da će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture iste godine kada AКV obeležava 100 godina od osnivanja, predložili smo da se naš prostor u Zmaj Jovinoj br. 20 otvori za javnost za izložbe, koncerte, tribine i sve sadržaje koji su u interesu pre svega građana Novog Sada, a potom i u interesu Grada i Кomore. AКV već ima protokole o saradnji sa Galerijom Matice srpske, Zavodom za kulturu Vojvodine, Sterijinim pozorjem, Muzejem savremene umetnosti, Novosadskim pozorištem, te smo za ovakve vidove saradnje uvek vrlo otvoreni”, rekao je predsednik AКV Vladimir Beljanski.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments