Posle 18 godina izrečene kazne za višestruke prodaje stanova

       

Nakon 18 godina od izvršenja krivičnog dela i 11 godina krivičnog postupka, novosadski sud doneo je okrivljujuće presude Desanki Ušljebrk, Draganu Grujoviću i Milutinu Vidoviću za prevare, odnosno višestruku prodaju stanova.

Time je završen jedan od najdužih predmeta u novosadskom sudu koji je počinjen 2002. godine, dok je suđenje počelo tek 2007. godine, prenosi Dnevnik.

Osmi sudija po redu, kome je dodeljen ovaj slučaj, Slobodanka Gutović donela je okrivljujuću presudu za tri lica koja su u periodu od 2002. do 2003. u tri navrata, prodali četiri stana koja nisu bila u njihovom vlasništvu i za koje su falsifikovali službene isprave i kupoprodajne ugovore, prenosi Dnevnik.

Desanka Ušljebrka, Dragan Grujović i Milutin Vidović teretili su se da su na prevaru nagnali tri lica, u različitom vremenskom periodu, da kupe stanove koji zapravo nisu bili u njihovom vlasništvu. To znači da su tri puta različitim ljudima prodali iste stanove koristeći falsifikovana dokumenta prema kojima je Desanka Ušljebrka bila vlasnik stanova koje je navodno kupila od investitora – preduzeća Udarnik.

Okrivljenoj su, prema optužnici, u tome pomogli tadašnji direktor DOO Udarnik Dragan Grujović i predsednik Upravnog odbora tog preduzeća Milutin Vidović koji su s njom zaista zaključili i overili kupoprodajni ugovor za navedene stanove ali su ga istog dana raskinuli što su prećutali oštećenima.

Desanka Ušljebrka je za tri krivična dela prevare dobila kaznu zatvora od pet godina, dok je Dragan Grujović za dva krivična dela zloupotrebe položaja dobio tri godine zatvora kao i meru zabrane vršenja poziva direktora i na kraju Milutin Vidović je za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju dobio godinu dana zatvora.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments