Posledice nevremena u opštini Šid – Zasadi od pet godina potpuno uništeni, a meštani veruju u pomoć države (VIDEO)

Foto: Screenshot YouTube NS Uživo/Ilustracija

Tokom prethodnog meseca, u periodu od 19. do 24. jula, našu državu je pogodilo više oluja koje su ostavile nesagledive posledice po zemlju.

Pored Novog Sada i Bačke Palanke, nesagledive posledice je prtrpela i opština Šid.

U razgovoru sa Zoranom Grozdanićem, iz Green -group Šid, saznali smo kakvu štetu su pretrpeli njegovi zasadi. Grozdanić je na 40 hektara zasada pretrpeo trenutnu štetu od preko tri miliona evra, dok o dugoročnim planovima i perspektivi gotovo da i ne može u ovom trenutku da razmišlja.

Foto: nsuzivo.rs

-Zasad od 5 godina je uništen. Sistem je kupljen u Italiji i u zasad su uloženi najkvalitetniji stubovi, mreže, sajle i ostala oprema. Ova oprema nije izdržala nenormalne udare bočnog vetra- izjavio je Grozdanić za NS Uživo.

Naš sagovornik ističe da u ovom momentu nema jasan plan kako da izađe iz ove krize, a jedino čemu se nada u ovom trenutku jeste pomoć države.

Takođe i ratari su pretrpeli nenadoknadivu štetu. Dragan Medić iz Šida u svom gazdinstvu ima posejan suncokret, kukuruz, pšenicu i uljanu repicu. Suncokret i kukuruz su pretrpeli najveću štetu. Površina od 44 hektara pod suncokretom je potpuno uništena. Takođe, Dragan deli isto mišljenje kao Zoran- da iz ove krize jedino može da se izađe uz pomoć države.

Predsednik SO Šid Tihomir Stamenković, u izjavi za naš portal, apostrofirao je da je Štab za vanredne situacije do sada evidentirao preko 900 šteta na poljoprivrednim zasadima, kao i preko 1400 šteta na objektima porodičnog stanovanja i ostalim objektima.

Foto: nsuzivo.rs

Pored evidentiranja štete, na teritoriji opštine Šid su formirane Komisije sa zadatkom da obiđu sve oštećene objekte sa ciljem utvrđivanja štete i isplaćivanja eventualne nadoknade.

Kako navodi Stamenković nada se da će tokom avgusta život u Šidu biti vraćen život u normalu.

Foto: nsuzivo.rs
Foto: nsuzivo.rs
Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Gliša
18/08/2023 17:59

Za ovakvo nezapamćeno nevreme je nesumnjivo kriv g.Vučić. Takav zaključak je donet na osnovu postupaka “opozicije”.

Povezane vesti