Poslednje stručno tumačenje izložbe “Percepcije – žena po meri društva?”

       

U Galeriji Matice srpske do 6. januara, otvorena je Izložba “Percepcije. Žena po meri društva?”, a 4. januara u 18 časova publika će imati priliku da čuje poslednje stručno tumačenje izložbe.

Tokom puna tri meseca trajanja izložbe, preko 10.000 posetilaca je videlo na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije, predstavljeno kroz temu (re)prezentacije žene u društvu.

Postavkom izložbe kao i putem 25 različitih pratećih događaja razgovarano je o srpskim i britanskim umetnicama kao i drugim značajnim ženama koje su pomerale granice društva.

Na poslednjem stručnom tumačenju msr Jelena Ognjanović, kustoskinja i autorka izložbe predstaviće izložena dela u svetlu tzv. ženskih pitanja i govoriti o umetnicama i prikazanim ženama kao objektima i subjektima, kao alegorijama i njenim društveno utemeljenim kategorijama. Još jednom će posetioci biti podstaknuti na posmatranje i razmišljanje o umetnosti i kulturi iz drugog ugla.

Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.

Galerija Matice srpske otvorena za posetioce 3. januara od 10 do 20 časova, 4. januara od 10 do 22 časa i 5. januara od 10 do 18 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments