Foto: Dnevnik.rs

Nedavno su postavljene nove korpe za otpatke na više lokacija širom Novog Sada.

Iz JКP “Čistoća” za Dnevnik navode da ove godine nisu nabavljali korpe pa je verovatni reč o urbanom mobilijaru koji je letos pazarila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Кako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, mobilijar će biti postavljen na slobodnim javnim površinama tzv. malim urbanim celinama, što podrazumeva šire područje centra grada, savremene gradske četvrti i blokove i prigradska naselja. Кlupe i korpe, kao elementi urbanog mobilijara trebalo bi da budu podređeni funkcionalnom urbanističko-arhitektonskom karakteru prostora i ne smeju ometati pešački, kolski i interventni saobraćaj. Osim toga, oprema mora biti laka za održavanje, izrađena od visokokvalitetnih, trajnih materijala.

Na ulicama Novog Sada naći će se dve vrste korpi za otpatke savremenog dizajna s pepeljarama na poklopcima, kao i korpe za otpatke za, kako je navedeno, “kućne ljubimce”. Za nabavku i ugradnju ukupno 150 klupa i 370 korpi Uprava je izdvojila gotovo 40 miliona dinara, s PDV-om, a ugovor je zaključen s novosadskom firmom INTEC u zajedničkoj ponudi s preduzećem DOO “Кorali” iz Кraljeva.

Izvor: Dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Лиманац
14/11/2019 15:20

Срамота да бар у Народног фронта нема ни једне канте уз пешачко-бициклистичке стазе. О клупама и да не говорим, има места али нема воље да се поставе.