Upriličen je svečani doček u Gradskoj kući za vaterpoliste iz Novog Sada, Gojka i Duška Pjetlovića, Miloša Ćuka i Branislava Mitrovića, koji su u sklopu reprezentacije Republike Srbije osvojili zlato na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u vaterpolu u Barseloni.

Igrači su se zahvalili na prijemu i naglasili da je velika čast biti dostojno dočekan u svom rodnom gradu. Oni su istakli da uvek kada osvajaju medalju, u mislima imaju svoj Novi Sad i da im je puno srce što su osvojili još jedno zlatno odličje.

Zlatne momke je dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i tom prilikom čestitao na velikoj pobedi i zlatnom odličju koje su doneli sa Evropskog prvenstva.

“Grad Novi Sad je posebno ponosan na naše šampione koje danas imamo priliku da ugostimo u Gradskoj kući, braću Pjetlović, Mitrovića i Ćuka, kao i predsednika i sekretara Vaterpolo saveza Srbije. Budno smo pratili uz male ekrane njihove uspehe, a naši vaterpolisti su nas obradovali pobedivši još jednom, i to na tlu Španije. Ovaj prijem je prosto znak pažnje grada gde su rođeni, odakle su krenuli, gest poštovanja prema njima koji su toliko toga dobrog i pobedničkog doneli za Srbiju i Novi Sad”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Na sastanku, zajedno sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem i generalnim sekretarom Nemanjom Marijanom, oni su razgovarali o budućim aktivnostima u karijeri, kao i o koracima koje lokalna samouprava može preduzeti kako bi se budućim generacijama omogućili još bolji uslovi za treniranje tog sporta.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stankela
03/08/2018 14:09

Zasto im drzava nije dala 10 miliona? Ili barem 5 jer su osvojili “samo” evropsko prvenstvo? Postovanje ste im dali. . .jadno