Foto: nsuzivo.rs

Gradska uprava za obrazovanje sačinila je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2021/2022. godinu, koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice.

Plan su potpisali direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

-I ove godine potvrđujemo dobar primer prakse Grada Novog Sada koji zajedno sa resornom upravom i direktorima gimnazija i srednjih stručnih škola, planira, predviđa i na ovaj način verifikuje Plan upisa srednjoškolaca za narednu školsku godinu. Plan upisa je sačinjen tako da zadovolji zahteve, pre svega privrede našeg grada, kao i afinitete i interese učenika. Ovo je dobar primer prakse koji će zaživeti još dugo- rekao je Nebojša Bulatović, zamenik predsednika Aktiva srednjih škola grada Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik je istakao da se nada da će se tokom leta situacija sa koronavirusom normalizovati, te da će učenici moći da se vrate u školske klupe od septembra.

-Ukupno 4551 učenik ima mogućnost u školskoj 2021/22. godini da se upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene škole imaju već implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama. U naš grad dolaze velike kompanije i u potrazi su za određenim stručnim profilima, tako da deca mogu da izaberu svoje usmerenje prema realnim potrebama privrede- dodao je Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments