Sporazum o međusobnoj saradnji između Udruženja zanatlija Rijeke i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada potpisan je u subotu, 6. oktobra, u Novom Sadu.

Delegaciju Udruženja zanatlija Rijeke predvodili su predsednik Gradskog veća Andrej Poropat i načelnica Gradske uprave za privredu Jana Sertić, a potpisivanju  Sporazuma prisustvovao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Sporazumom će preciznije biti definisani uslovi za razmenu iskustava po pitanjima organizacije i aktivnostima udruženja, podsticanje saradnje kroz sportske, kulturne i druge zajedničke aktivnosti na kreiranju, konkurisanju i realizaciji razvojnih projekata.

“Potpisivanje Sporazuma između dva Udruženja jeste veoma važno, jer smo svedoci da postoje problemi u zanatstvu i da se, i u Srbiji i Hrvatskoj, sve više susrećemo sa nedostatkom zanatlija”, rekao je Milorad Radojević.

On je dodao da mu je drago što su u posetu Novom Sadu i Sajmu turizma došli i predstavnici Grada Rijeke kao i 50 preduzetnika. Prema njegovim rečima, ta poseta je prilika da se razmotre mogućnosti za buduću poslovnu saradnju, i napravi kontakt između preduzetnika dva grada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments